Lees het verhaal over Trinity band off-stage!
You are here: Home \ persoonlijke verhalen \ Lees het verhaal over Trinity band off-stage!
19 maart 2015 - 14:55, by , in persoonlijke verhalen, No comments

Elbert Smelt is leadzanger van de WereldMuziek Band Trinity. Trinity was te zien in de Nederlandse theaters afgelopen herfst en bereid zich op dit moment voor op hun grootse jaarlijkse festival Trinity & Friends van 11 april a.s. Een plek waar de mannen van Trinity persoonlijk de gastheren zijn van hun fans. Kijk in onze evenementenagenda voor het bestellen van de kaarten. 

Trinity off-stage

‘Ons publiek en de buitenwereld zien ons doorgaans vooral OP het podium. Vier idealistische, meestal vrolijke jongemannen. Allemaal onlangs vader geworden. Gezinnetjes, muziek, optreden, touren, spotlights, cd’s, interviews etc… Het plaatje wordt iets completer als je ons backstage meemaakt. Waar bijvoorbeeld Niek voor pampus ligt onder een dekentje net voor een optreden. Omdat hij even moet bijtanken na de slapeloze nachten met zijn kleine pasgeboren meisje Elsa.

Tijdens het uitladen van onze tourbus en alles klaarzetten op het podium hebben we het over het leven. Het rauwe, ongepolijste, mooie, moeilijke, schitterende leven. Daar gebeurt het echte werk. Want daar worden onze liedjes geboren. Juist in de botsing tussen schoonheid scheppen, muziek maken en onze dagelijkse werkelijkheid.

Een zo’n voorbeeld is hoe moeilijk ik het vind om echt een tevreden mens te zijn. Iets van de frustratie is al te horen in ‘Days fly By’ van ons laatste album MUNDO. Ook een eerder nummer als ‘Mas de Ti’ getuigt daar al van. Dat ik altijd weer het volgende wil. De ene droom of de ene wens is nog niet vervuld of ik denk alweer na over het volgende. “Rusteloos ben ik tot mijn ziel rust vindt in God,” zei Augustinus eeuwen terug al. Nou dat herken ik helemaal. En die ontmoeting met God, soms in de stilte, soms in een bezoekje aan een medemens waar God in verstopt zit, die heb ik nodig.

Ik merk dat ik er een dagelijks agendapunt van moet maken om met m’n onrust naar God te gaan. Hem op nr. 1 te zetten om vanuit die gemoedsgesteldheid en rust verder te gaan met creeren, dromen, werken, zingen, optreden. Makkelijker gezegd dan gedaan. Misschien dat er daarom muziek is. Dat is mijns inziens waar Worship om de hoek komt kijken. Zingend en biddend God op waarde schatten. Alsof je in een zware en donkere kasteeltoren zit opgesloten en na veel wrikken en duwen een verroest stoffig raampje open krijgt. En eindelijk ziet hoe adembenemend mooi het uitzicht wel niet is. Hoe bizar veel hoger en mooier en echter Gods wereld is.

Ik hoop dat onze concerten open-raam-momenten voor mensen zijn. Ze zijn het in ieder geval wel voor mij. Mits ik eerlijk ben geweest naar mezelf en naar God toe. Daarmee bedoel ik: mits ik mijn ongepolijste wereldje heb laten betoveren door God.’

Trinity
Over de auteur:

Geef een reactie