Luister naar het lied van Adrie Klöne ‘Heer U bent bij mij’: (met Kinga Bán)
You are here: Home \ persoonlijke verhalen \ Luister naar het lied van Adrie Klöne ‘Heer U bent bij mij’
25 mei 2016 - 12:48, by , in persoonlijke verhalen, No comments

Adrie Klöne heeft het lied ‘Heer U bent bij mij’ geschreven. Hij vertelt ons hoe dit lied is ontstaan:

Ik ben mijn hele leven semi professioneel  muzikant (bassist) geweest en heb na mijn bekering in 1975 met name ‘op het christelijke erf’ gespeeld. Ik mocht 25 jaar als bassist spelen op Opwekking in de tent voor volwassenen en op de jaarlijkse cd’s. Het was een tijd waarin ik veel mocht doen zoals het inspelen van veel Opwekkings kinder – en tiener cd’s  en het tv kinderprogramma ‘Prinsen & Prinsessen’. Ik vertel dit alles niet om dik te doen, maar om het ontstaan van dit lied uit te leggen. Rond 2005 vielen  de grote projecten één voor één weg en was ik steeds meer voor het onderhoud van mijn gezin aangewezen op ‘normale’ baantjes op de arbeidsmarkt.

In 2006 werkte ik als schoonmaker bij een carrosseriebedrijf, waar ik dagelijks de toiletten en de kantoren van de collega’s moest schoonmaken. Hoewel ik erg mijn best deed was mijn baas nooit tevreden over mijn werk..

Ik begon steeds meer vragen aan God te stellen en stortte mijn hart dagelijks bij Hem uit. Ik kon niet begrijpen waarom Hij mij het talent had gegeven om voor Hem muziek te mogen maken en ik geen mogelijkheden kreeg om daar wat mee te doen. Ik was aangewezen op schoonmaakbaantjes om aan de kost te komen. Ik klaagde steen en been bij Hem.

Tot op zekere dag – ik weet nog precies welke wc pot ik aan het schoonmaken was – God mij plotseling Job te binnen bracht.

Hij maakte me duidelijk, dat Job – toen hem al die ellende overkwam – geen idee had, wat voor een deal God met Satan had gesloten. Maar God was wel de hele tijd bij Job geweest!

Dit raakte mij diep: ik was zo opgelucht en blij! Diezelfde avond voordat ik ging slapen begon zich een lied in mijn hart te vormen. Ik ben gaan schrijven en moest telkens mijn bed uit omdat er steeds meer binnenkwam! Ik ervoer echt dat ik dit lied ‘kreeg’.

Omdat ik nog wel steeds in de Opwekkings band speelde, was het niet moeilijk om muzikanten en een zangeres (Kinga Bàn) te vinden. Luister hier naar het resultaat!

Lord You are with me:

Heer U bent bij mij:

Bestel dit nummer voor € 1,- >>

Aanbidding.net
Over de auteur:

Geef een reactie