Joy of the Lord (Rend Collective)
You are here: Home \ Studie \ Aanbidding op de maandagochtend \ Joy of the Lord (Rend Collective)
7 september 2015 - 17:55, by , in Aanbidding op de maandagochtend, No comments

Aanbidding op de maandagochtend

Bij aanbidding.net geloven we dat aanbidding niet alleen bedoeld is voor op de zondagochtend in je kerk of op een conferentieweek in de zomer. God zoekt Zijn aanbidders ook op de doordeweekse dagen. Daarom kiezen we elke week een aanbiddingslied zodat je geinspireerd wordt om Hem dagelijks te aanbidden!

De vreugde van de Heer is mijn kracht! Of zoals Rend Collective het op hun nieuwe cd zingt ‘Joy of the Lord’

Wat een heerlijke blije muziek zo op de maandag! De vreugde van de Heer is mijn kracht, Ik zal Hem prijzen! Kennelijk heeft de band Rend Collective begrepen dat dit niet altijd gemakkelijk is. Het lied verwijst naar Nehemia 8. Lees het maar eens!

De Israelieten waren terug uit hun ballingschap en waren eindelijk weer in staat om de wet te horen. Probeer je het tafereel eens voor ogen te krijgen; terwijl Ezra de boekrollen voorleest lopen een aantal wijze mannen en Levieten langs de rijen om de mensen uitleg te geven. Toen de woorden tot hen doordrongen barstten ze in tranen uit. Wat een reactie! Goed om even bij stil te staan. In traditionele kerken wordt de wet elke zondag voorgelezen, maar we zien maar weinig mensen huilen…

Men hoeft ook niet te huilen; kennelijk is dat ook niet persé de gewenste reactie. Ze mogen blij zijn! Ze mogen zich verheugen in God die hen kracht geeft. Misschien heb je gisteren wel een heerlijke vrije dag gehad. De Heer aanbeden in de kerk. En nu is het maandag en merk je dat oude patronen je weer opslokken. De stress op het werk of van je gezin. Dat hele leven zoals God voor jou heeft bedoeld lijkt ver weg…

Maar verheug je in Hem! Kijk om je heen, deel uit van de liefde van de Heer. Is vers 11 niet ontzettend actueel nu hier zoveel vluchtelingen naartoe komen? Eet en drink én deel uit!

Lees eventueel ook Psalm 27 eens door. David schrijft over dat hij de Heer wil prijzen omdat God hem beschermt in moeilijke tijden. ‘In de schaduwen zal ik zingen…’ Ook dat is alleen mogelijk in de kracht van God!

Cd bestellen>>

Aanbidding.net
Over de auteur:

Geef een reactie