Input en Output in het Koninkrijk van God
You are here: Home \ Studie \ Aanbidding als levensstijl \ Input en Output in het Koninkrijk van God
9 december 2014 - 12:43, by , in Aanbidding als levensstijl, Studie, No comments

Ik schrijf dit artikel op 30 december. Een natuurlijk moment om het afgelopen jaar te evalueren en te mijmeren over het komende jaar. Het moment om de grote levensvragen te stellen: Wat zijn de meest belangrijke dingen? Wat zijn mijn prioriteiten? Waar ga ik naartoe? Wat kan ik doen om iets te betekenen voor mijn omgeving?

Of het nu het einde van het jaar, of half juli is, we hebben het nodig om voortdurend onze visie voor ogen te houden. Misschien vind je ‘evaluatie’ een vies woord, maar het is een Bijbels idee. Onze motivatie om God te dienen komt deels voort uit die onvermijdelijke, grote evaluatiedag aan het einde van onze weg.

Ik ben niet goed in het samenstellen van een vijfstappenplan voor het nieuwe jaar. Ik heb het geprobeerd, maar het lijkt voor mij niet echt te werken. Hoe dan ook, het gaat om deze basis: het maakt niet uit waar je staat in het leven, evaluatie van de manier waarop je de wedloop loopt is in te delen in twee categorieën: INPUT en OUTPUT.

Input
Als ik niet van tijd tot tijd inspiratieprikkels krijg, raak ik mijn visie kwijt. Als ik geen boeken lees die gevuld zijn met Gods woord, raak ik mijn passie kwijt. Mijn denken wordt zelfzuchtig en door het vlees geïnspireerd. Mijn verbeelding wordt overgenomen door wereldse passie. Een belangrijke tekst in het Nieuwe Testament over aanbidding leert ons dat om te aanbidden constante vernieuwing van ons denken vereist is. In deze strijd des geloofs, moeten we ‘elke gedachte krijgsgevangen maken’ en onderwerpen aan de Geest van Jezus. We moeten ons realiseren wie we zijn en waarom we hier zijn.

Ik ben niet slechts een vader, aanbiddingsleider, huiseigenaar. Ik ben een ambassadeur van Jezus, van Zijn koninkrijk. Mijn doel is om Jezus zijn gang te laten gaan door mij heen. Wie dit voor ogen wil houden heeft een constante stroom van input van het koninkrijk nodig. Als je jezelf voedt met de juiste dingen, zul je een vruchtbaar leven leiden. Als je je ogen op God gericht houdt, zul je komen op die plaats waar je kunt “ontdekken wat God wil” (Rom. 12:2)

Wat heb je de laatste tijd gelezen of waar heb je naar geluisterd waardoor je geloof werd gestimuleerd? Ga je om met het soort mensen dat Christus mee de kamer in neemt?

Output
Kijkend naar ons leven, nu en wat er komen gaat, vragen we ons af “Wat zal standhouden?” Onze spullen zullen niet standhouden, maar onze impact op andere mensen wel.
Misschien ken je een ouder iemand, of iemand die eenzaam is. Je zou zijn dag een stuk zonniger kunnen maken door tijd vrij te maken om hem te bezoeken.
Misschien is er een jonge aanbiddingsleider die wel wat bemoediging in zijn leven kan gebruiken. Wat denk je ervan om je kinderen op bed te leggen met een verhaal en een gebed en voor hen een dozijn andere dingen te doen om ze door iedere dag heen te helpen.

Deze daden van goedheid en vrijgevigheid, deze woorden van liefde en leiding, zullen een blijvend effect hebben. In de marathon van het leven zijn deze eenvoudige stappen niet bijzonder spannend. Maar ze zijn doordrenkt met het koninkrijk: “ die onstuitbare kracht van God, onzichtbaar, maar altijd aanwezig. Gods koninkrijk is als een klein zaadje dat langzaam uitgroeit tot een grote boom. Er is geduld voor nodig om de groei te zien. Maar de vrucht die er uit voortkomt is blijvend, voor altijd.

Input ontvangen vanuit Gods woord en van zijn kinderen zal altijd leiden tot een output van liefde en aanbidding. Als dat de weg is die je nu bewandelt dan loop je in de juiste richting.

© Copyright 2004 Vineyard Music Oorspronkelijke titel: Input and output in the Kingdom of God Nederlandse vertaling: Jane Hempenius E-Contact is een gratis maandelijkse uitgave van Vineyard Music Benelux. Ga voor meer Nederlandstalige artikelen naar de website van Vineyard Music (Benelux). Of stuur een e-mail naar info@vineyardmusic.nl.

Andy Park
Over de auteur:
ndy Park coördineert de aanbidding in de North Langley Vineyard in British Columbia, Canada. Hij leidt al meer dan 20 jaar aanbidding. Naast een boek over aanbidding 'To know you more', heeft Andy heel wat bekende Vineyard liederen geschreven waaronder 'The river is here' en 'Jahweh'. Andy woont samen met zijn vrouw Linda en hun acht kinderen in Langley, BC, Canada.

Geef een reactie