nieuwsbrief
>
   events

Cissa en Trinity in aanbidding verbonden

Op 16 juni was het dan zover, Bernard Cissa uit Senegal stond in het voorprogramma van Trinity, die op uitnodiging van WEC in Senegal waren. Onder de Afrikaanse zon, tijdens een openlucht concert op het terrein van een school net iets buiten Dakar, liet Cissa zijn Afro Dance Soul muziek horen.

Cissa is erg onder de indruk van de muziek van Trinity en zoals hij het zelf zegt, vindt hij het een grote eer om in het voorprogramma te spelen met de andere bands. Cissa is geboren in Dakar en groeit op binnen een niet-christelijke omgeving. Wanneer Cissa 12 jaar is, komt hij in contact met een kerk en wordt christen. In het koor van zijn gemeente ontwikkelt hij zich op muzikaal gebied en krijgt hij de kans om een training te volgen bij een studio in de stad. Hij wordt professioneel pianist en treed overal op. Maar met alle aandacht vermindert het contact met God. “Toen ik mij realiseerde dat ik de wereld voor mij won, maar mijn ziel verloor heb ik mijn baan als pianist gelijk opgegeven”, vertelt Cissa. Na dit besluit volgt hij zijn roeping om zijn muzikale talenten in te zetten voor Jezus bij een Christelijke organisatie.

Aanbidding is voor Cissa belangrijk, omdat het hem in staat stelt zich op God te richten. Wanneer hij in een moeilijke situatie God aanbidt, dan merkt hij dat door aanbidding de druk wordt weggenomen. Cissa: “Ik kom tot rust doordat ik God aanbid, negatieve gedachten verdwijnen en zo maakt aanbidding me vrij.”

Voor Trinity was deze reis een goede tijd, ze hebben erg genoten van hun optreden. Bert Bos, bassist Trinity: “Het was erg leuk om Cissa te ontmoeten en het is mooi om een muzikant tegen te komen die onze missie herkent en deelt. We hebben genoten van zijn optreden. Zijn nummers blijven hangen, zo erg zelfs dat ik nu Elbert regelmatig hoor zingen ‘jamais, jamais sans Jésus’”.

In Senegal zijn er weinig christenen, 95 procent van de bevolking is moslim, dus voor Cissa is het enorm bemoedigend wanneer andere christenen naar Senegal komen of zijn muziek beluisteren. Wil jij Cissa ook bemoedigen of de muziek van Cissa nu luisteren? Klik dan op onderstaande filmpjes, kijk op www.cissamusic.com of bekijk zijn facebookpagina; www.facebook.com/bernardcissa.

Twee liedjes van Cissa:
Youtube: Doom ju Reer
Youtube: Harmoniser