Elisa Krijgsman over goede voornemens; neem elke dag een lekker vers broodje!
You are here: Home \ persoonlijke verhalen \ Elisa Krijgsman over goede voornemens; neem elke dag een lekker vers broodje!
5 januari 2016 - 8:42, by , in persoonlijke verhalen, 1 comment

Klaagl. 3: 22-23 “Het zijn de gunstbewijzen des HEREN, dat wij niet omgekomen zijn, want zijn barmhartigheden houden niet op, elke morgen zijn zij nieuw, groot is uw trouw! “

Een nieuw jaar is begonnen. Misschien dat je goede voornemens hebt. Voornemens om het goede te doen, in goedheid te handelen en in goedheid te leven. Gewoon je te gedragen als zoon of dochter van de allerhoogste God die van zichzelf zegt dat Hij vol goedheid is.

Maar ja, wat nou als jouw motor hapert en je moet onder ogen zien dat je in al jouw goede voornemens hebt gefaald. En misschien niet één keer, maar veel meer dan één keer. Is jouw status als Christen, als kind van God dan in gevaar gekomen? Misschien voer je telkens een strijd tussen je geweten en de belofte van God dat Hij ons trouw blijft ondanks dat wij soms ontrouw zijn. Misschien vraag je je af hoe je daden kunnen rijmen met het verlangen om een waarachtige aanbidder te zijn?

Die laatste vraag heeft mij vaak parten gespeeld. Ik heb voor mezelf ,voor een lange tijd, een hoge drempel opgeworpen, door te vinden dat een Christen in ambt (aanbiddingsleider o.i.d.) een geheel onberispelijk leven zou moeten leiden. En natuurlijk zei mijn ratio wel dat dat niemand lukt dan alleen Jezus. Dus hield ik mezelf voor dat ik in het leven wellicht leuk zou kunnen meedoen, hier en daar kleine succesjes zou boeken, maar dat ik nooit moest denken ooit het beloofde land in te mogen gaan. Want de vader der aanbiddingsleiders, David, mocht, hoe voorbeeldig hij ook was als man van God, de tempel uiteindelijk ook niet afmaken, veroorzaakt door zijn eigen onvolmaaktheid.

Het is een beknellend evangelie, als ik het zelf zo teruglees, maar ik geloofde het echt zo!

Kenmerkend aan een aanbidder is dat hij/zij ingaat op de uitnodiging van God om Hem te leren kennen. En iemand leren kennen betekent dat je omgang hebt met die persoon, in dit geval met God zelf. En dan bedoel ik dus ook echt met God, niet alleen met de Bijbel of leerstellingen en al helemaal niet met een ge-indoctrineerde theologie dat ooit eens ergens in het verleden vruchtbare grond heeft gevonden in je hart. Door mijn omgang met God ontdekte ik dat wij leven in het nieuwe verbond door wat Jezus heeft gedaan door Zijn dood en opstanding. Van Hem werd gezegd dat Hij het vleesgeworden woord is. Dat woord dat bij God was, het woord dat God zelf was en is. Ik ontdekte dat een waarachtige aanbidder altijd een beroep mag doen op het Woord van God. En in dit geval zei dat Woord tegen mij, dat Gods barmhartigheden voor mij nooit ophouden te bestaan. Sterker zelfs, ze zijn nieuw elke morgen. Deze tekst, versterkt door dat prachtige lied, Opwekking 425, werkte bevrijdend voor mij. Nu sta ik elke morgen op, met het besef dat Gods gunst op mijn leven weer gloednieuw is, kakel vers, volledig in takt, geurend als een heerlijk broodje dat je koopt bij de bakker. Elke dag mag ik dat als het ware tot me nemen, eten van dat heerlijke barmhartigheidsbroodje zodat de goedheid, liefde en gunst van de allerhoogste mijn deel is. En liet ik het broodje soms wel eens staan, denkende dat het de volgende dag wel oud en taai zou zijn geworden, dan ontdekte ik dat het gewoon nog kakel vers was. En had ik het broodje wel opgegeten, dan lag er de volgende morgen gewoon weer een nieuw, vers broodje voor me klaar.

Kortom, ik hoef niet perfect te zijn, om de zegen van God te ontvangen, Zijn gunstbewijzen hangen niet van mij af, God geeft elke dag NIEUWE zegen. Dat is de trouw van God.

Dus als je goede voornemens gestrand zijn, misschien al na 1 dag, weet dan dat het niet God is die zegt dat je hebt gefaald! Hij heeft het je al vergeven nog voordat jij het Hem zou vragen. Ik geloof dat God, mede door bovenstaande tekst, ons wil laten weten dat we elke dag mogen kiezen voor het leven! Zijn leven! Het te ontvangen en te omarmen. En dat is het ene moment genieten van het goede en het volgende moment keihard werken voor het goede, maar dat allemaal wel met voldoening.
Mijn gebed voor jullie is, dat degene die van zichzelf zegt; “Ik ben de weg, de waarheid en HET leven”, daadwerkelijk ook dit woord in jouw leven bevestigt. De ontdekking dat Jezus de weg naar God is, dat Jezus dé waarheid is en dat Jezus hét leven is, zet zoveel bovennatuurlijke krachten vrij, daar kun je met je verstand niet bij. En dat vleesgeworden woord, Jezus, geeft niet alleen kracht voor de lange termijn, maar voor elke dag!

Ik wens jullie Goddelijke vrede, vreugde en gerechtigheid toe in jullie leven.

Elisa

Aanbidding.net
Over de auteur:

1 reactie on "Elisa Krijgsman over goede voornemens; neem elke dag een lekker vers broodje!"

Fred Bazuin - 20 januari 2016 Beantwoorden

Hi broer, goed artikel, bemoedigend voor de ziel!

Geef een reactie