‘Brighter’ Hillsong Young and Free
You are here: Home \ Studie \ Aanbidding op de maandagochtend \ ‘Brighter’ Hillsong Young and Free
14 september 2015 - 8:18, by , in Aanbidding op de maandagochtend, No comments

Aanbidding op de maandagochtend

bij aanbidding.net geloven we dat aanbidding niet alleen bedoeld is voor op de zondagochtend in je kerk of op een conferentieweek in de zomer. God zoekt Zijn aanbidders ook op de doordeweekse dagen. Daarom kiezen we elke week een  aanbiddingslied zodat je geïnspireerd wordt om Hem dagelijks te aanbidden!

‘Brighter’ van Hillsong Young and Free:

Jezus zegt in Johannes 8: 12 ‘Ik ben het Licht van de wereld.’ Waarschijnlijk ken je Zijn uitspraak al lang. Maar weet je ook in welke context Hij dit zegt? Als je een stukje terug leest, zie je dat Hij daarvoor de overspelige vrouw heeft vergeven. De Farizeeen hadden haar in het midden van een kring gezet, klaar om gestenigd te worden. En daar stond ze dan…wachtend tot er een oordeel geveld zou worden; ze had immers gezondigd… ‘Wie nooit zonde heeft gedaan, mag de eerste steen gooien’ zegt Jezus dan. Één voor één druipen de mannen af. Niemand had haar veroordeeld en Jezus deed dit ook niet.

En dan zegt Jezus dat Hij het Licht is! ‘Als je Mij volgt, dan tast je niet in het duister, maar leef je in het licht!’

Lees dit gedeelte maar t/m vers 18. Jezus zegt dat het echt waar is wat Hij zegt; dat Zijn oordeel de juiste is, want Hij oordeelt niet zelf, maar samen met de Vader.

Misschien is deze maandagochtend wel weer eens start van een week waarin mensen je met de nek aankijken. Misschien wordt dit een week waarin je je afgewezen voelt, waarin je je schaamt om wie je bent of wat je hebt gedaan. Je draait je liever nog een keer om in je bed, met je dekbed over je hoofd. Toch is dit de boodschap die Jezus ook voor jou heeft: Ik ben het Licht, je hoeft niet in het duister te lopen! Mensen oordelen, dat is puur menselijk (vers 15), maar Mijn oordeel wordt samen met Mijn Vader gevormd.  Volg Mij!

CD bestellen>>

Aanbidding.net
Over de auteur:

Geef een reactie