Aanbidding om leven door te geven
5 februari 2017 - 13:11, by , in persoonlijke verhalen, No comments

Had je drie jaar geleden tegen me gezegd dat ik een cd uit zou brengen, dan had ik je niet geloofd… Jawel, ik was dol op muziek en zingen, van kinds af aan zelfs! Maar wat ik toen nog niet wist, en inmiddels (gelukkig) wel, is dat God teksten en melodieën op mijn hart had gelegd die niet alleen voor mij bestemd waren, maar ook voor anderen…

Als jong meisje merkte ik dat ik het leuk vond om met muziek bezig te zijn. Ik speelde een beetje gitaar en schreef zo nu en dan wat op papier. Ook heb ik wel eens een ‘stiekeme’ opname gemaakt… die vervolgens door niemand beluisterd mocht worden. Hooguit door mijn zus, waar ik enorm ‘close’ mee ben. Veel te spannend vond ik het; bang om gekwetst te worden. Naarmate ik ouder werd, ebde mijn verlangen om liederen te schrijven weg. Ik begon me te focussen op mijn opleiding, baan en uiteindelijk mijn gezin. Het waren zaken waar ik veel voldoening uit haalde, die me zelfs heel gelukkig maakten, maar verder geen link legden naar mijn kinderdroom.

DOE IETS!

Drie jaar geleden kwam daar verandering in. Tijdens een buitenlandse reis kreeg ik het boek ‘Kan jouw droom werkelijkheid worden?’ in mijn handen gedrukt, samen met de boodschap: dit is écht wat voor jou! Met lichte tegenzin begon ik te lezen; een echte boekenwurm ben ik niet. Toch werd ik gepakt door de inhoud van het boek: dóe iets met je dromen en wacht niet tot anderen het in je zien! Voor het eerst in jaren kon ik verbinding leggen tussen mijzelf en mijn kinderdroom. Ik hoorde Gods stem die tot mijn hart sprak: kom in actie!! Die ervaring heeft me tot aan de dag van vandaag niet losgelaten. Langzaam maar zeker kwamen de teksten en melodieën uit mijn hart tevoorschijn. Teksten, waarvan ik geloof dat ze al lange tijd in mijn hart verscholen zaten. Het verschil met vroeger was alleen dat ik nu bereid was ze te omarmen.

SCHAAMROOD OP DE KAKEN

Toen ik een aantal nummers had geschreven, besloot ik een aantal opnamen te maken met mijn broertje, die pianist is. Die opnamen durfde ik het niet direct aan iemand te laten horen. Pas toen mijn zus een keer bij me op bezoek kwam, besloot ik de stoute schoenen aan te trekken. Ik liet haar mijn tracks horen… met het schaamrood op de kaken! Toen ik na enkele zinnen de tranen over haar wangen zag biggelen, wist ik het: dít is waarom ik dit doe! Dít is waarom ik die enge stappen moét zetten. Ik wil mensenharten raken en het (Gods)leven doorgeven, omdat dat is wat God doet en wil doen!

Voor mijn cd daadwerkelijk uit zou komen, had ik nog een lange weg te gaan. Ik zou keer op keer mijn angsten moeten overwinnen om uiteindelijk via een bijzondere weg met Ralph van Manen in contact te komen. Hij beluisterde mijn nummers en gaf me eerlijke en opbouwende feedback. Ook zag hij het zitten om met mij aan de slag te gaan in de studio, wat resulteerde in de uitgave van mijn debuutalbum ‘Het Anker’. Al deze spannende stappen heb ik kunnen zetten door dat ene besef: dat God leven door wil geven. Via mij, maar ook via ieder ander mens dat bereid is om angsten opzij te zetten om vervolgens zijn of haar talenten in te zetten voor Hem!

 

 

Aanbidding.net
Over de auteur:

Geef een reactie