Aanbidding betekent God centraal stellen
You are here: Home \ Studie \ Aanbidding als levensstijl \ Aanbidding betekent God centraal stellen
“Aanbidding betekent voor mij een stap terug doen” zegt Marcel Broekman, (samen met zijn partner Mirjam) vertegenwoordiger van CCLI in de Benelux, een organisatie die auteursrechten beschermt van christelijke rechthebbenden. Ook is hij initiatiefnemer van Zondagslied.nl, een online platform waarop voorgangers, musici en andere geïnteresseerden hun ideeën over muziek in de kerk en samenzang met elkaar delen. We spraken met hem over wat aanbidding voor hem betekent.
“Aanbidding is belangrijk voor mij, omdat ik van nature mijzelf centraal stel. Door te aanbidden maak ik niet langer keuzes met het oog op mezelf. Het moet namelijk altijd beter, altijd meer en altijd mooier. Vaak ben je dan heel even tevreden, maar als snel slaat de leegt toe. God aanbidden betekent voor mij dankbaarheid voor het mooie dat elke dag gratis en voor niets op mijn pad komt. Het helpt me om mijzelf afhankelijk op te stellen en zelf in positieve zin uit het beeld te verdwijnen.”
“Ik ben ijdel en ik heb de neiging om eer te zoeken in mijn activiteiten. Ik vergeet dan dat het gegeven is, en dat is jammer. Ik ben van waarde wanneer ik me laat leiden, en vandaaruit mijn omgeving tegemoet treed. Aanbidding helpt me om niet alleen, maar juist samen met anderen te leven,” vervolgd Marcel.
“Het zorgt er tevens voor dat ik minder druk of prestatiedrang voel. Ik heb mijzelf aangeleerd om bij het wakker worden stil te staan bij mijn zegeningen, zoals ons gezin, gezondheid, een inkomen waardoor we onszelf kunnen onderhouden, etc. Voor mij werkt dat, want ik ervaar steeds meer dankbaarheid naar God. De drang om te presteren verdwijnt dan, waardoor ik met de situaties door de dag heen beter omga, mezelf minder beoordeeld voel en meer open sta voor bijzondere ervaringen”.
“Aanbidding betekent God centraal stellen ook wanneer ik zelf muziek maak. Wanneer ik zelf optreed speel ik natuurlijk zelf, maar ik wil graag groeien in het besef dat het me gegeven is”.
Tekst: Marcel Broekman
Bron: Cip.nl

 

Aanbidding.net
Over de auteur:

Geef een reactie